Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Η υποτιθέμενη παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά δεν μπορεί να εξιλεώσει την κυβερνητική πολιτική

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση που διοργάνωσε η κυβέρνηση με το Δήμο Παύλου Μελά για το πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά: 
«Σε εκδήλωση-φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση με το Δήμο Παύλου Μελά για την ‘’παράδοση του Σχεδίου Παραχώρησης’’ του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του συνέχισε
την "τακτική"’ της κυβέρνησης των τελευταίων ημερών. Για ακόμη μια φορά προσπάθησε να στρέψει το βλέμμα του λαού αλλού και όχι στο νέο σκληρό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που παζαρεύει η κυβέρνηση με τους θεσμούς.
Στην ίδια γραμμή με προηγούμενες κυβερνήσεις, που επίσης είχαν "παραχωρήσει" το Στρατόπεδο Παύλου Μελά με ανάλογες φιέστες, ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας την κυβέρνησή του ως υπέρμαχο των κοινωνικών διεκδικήσεων, μίλησε για τους "αγώνες των πολιτών που δικαιώνονται", την ίδια ώρα που η Αστυνομία προσπαθούσε να διαφυλάξει την εικόνα της κυβέρνησης με αυταρχισμό και βία ενάντια σε συγκέντρωση των Λαϊκών Επιτροπών Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νέους που διαδήλωναν ενάντια στη ζοφερή πραγματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που βιώνουν καθημερινά με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους.
Άλλωστε, η υποτιθέμενη παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής. Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Δυτικής Θεσσαλονίκης πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν την επαρκή και πλήρη χρηματοδότηση αποκλειστικά από κρατικούς πόρους της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου και αναψυχής, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο δήμαρχος Παύλου Μελά με τις δηλώσεις τους άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών στη χρηματοδότησή του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ανταποδοτικότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Είναι προκλητική για άλλη μια φορά η προσπάθεια του πρωθυπουργού να ενισχύσει το ‘’αριστερό’’ δήθεν φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησής του με την αναφορά στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που μαρτύρησαν στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά και με την ίδρυση στο χώρο μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες του λαού, με τους αγώνες του ΕΑΜ, αλλά κινείται στην αντίπερα όχθη, ανάποδα στον ρου της Ιστορίας. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έχουν απομείνει εν ζωή, οι απόγονοί τους, όσοι ριζοσπάστες αγωνιστές πορεύονται σήμερα στα ίδια μονοπάτια του αγώνα και της πάλης, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις προπαγανδιστικές κορόνες και τις καπηλείες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. 
Η πιο έμπρακτη τιμή στους ηρωικούς αγώνες εκείνης της περιόδου είναι η συνέχιση και ένταση της πάλης και του αγώνα σήμερα, η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η ενίσχυσή του, στη διέξοδο που αυτό προτείνει».