Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την κοινωνική εξέλιξη προς το σοσιαλισμό (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ίλιον. Στη συγκέντρωση, πριν την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, χαιρέτισε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.
Είπε συγκεκριμένα:
«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι
Σας καλωσορίζουμε στην 3η μέρα των κεντρικών εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή". Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες που αυτό το τριήμερο, αλλά και όλους τους προηγούμενους μήνες σε όλη την
Ελλάδα, έδωσαν με τη συμμετοχή τους ζωντάνια στις πολύμορφες εκδηλώσεις μας.
Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους συντρόφους και τους φίλους που "έστησαν" την όμορφη πολιτεία μας εδώ στο Πάρκο "Τρίτση", που διακίνησαν απ΄ άκρη σ' άκρη της Αττικής τα υλικά μας, τα καλέσματά μας, το κουπόνι ενίσχυσης, τον "Οδηγητή". Όλους όσους βοήθησαν και συνεργαστήκαμε. Όσους είστε σήμερα εδώ για να ακούσετε από πρώτο χέρι τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό και τη νεολαία. Όλους αυτούς που ακούμε μαζί αυτές τις μέρες τα τραγούδια που αφυπνίζουν συνειδήσεις, τραγούδια που ...δεν δίνουν λέξεις παρηγόρια, αλλά δίνουν μαχαίρι σ' ολουνούς.
Απευθύνουμε θερμό συντροφικό χαιρετισμό στους συντρόφους μας, που ήρθαν από όλες τις άκρες της Γης, τους αντιπροσώπους των 30 Κομμουνιστικών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων Νεολαίας, που όλες αυτές τις μέρες που βρίσκονται στην Αθήνα, ανταλλάζουμε αγωνιστικές εμπειρίες, παίρνουν κι αυτοί δύναμη με τα βήματα προόδου που κάνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης στη χώρα μας.
Τους δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα για την ανάπτυξη της κοινής δράσης μας στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και διεθνώς, να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε Οργανώσεις που δρουν σε συνθήκες ιμπεριαλιστικών πολέμων, κατοχής, αντικομμουνιστικών διώξεων και στο πλαίσιο του προλεταριακού διεθνισμού, να πρωτοστατούμε για να φέρουμε εις πέρας το -πρώτο- διεθνιστικό μας καθήκον: Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα στην Ελλάδα, αγώνας που γνωρίζουμε ότι αλληλοτροφοδοτείται με τους αγώνες των άλλων λαών του κόσμου.
Το φετινό Φεστιβάλ περνά και αυτό στην ιστορία, μαζί με τόσα άλλα Φεστιβάλ που άφησαν το στίγμα τους. Και είναι και αυτό ξεχωριστό γιατί αφιερώθηκε στη συζήτηση για το δρόμο που ήδη έχει χαραχτεί, για το δρόμο που έχει ανοίξει...
Και αυτός δεν είναι άλλος από το δρόμο της επαναστατικής ανατροπής του γερασμένου καπιταλισμού, το δρόμο του αγώνα για να ζήσουμε, η νεολαία και οι εργαζόμενοι, όπως μας αξίζει. Μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή.
Είναι ο δρόμος που άνοιξε με τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, τις ηρωικές μέρες του Οκτώβρη του 1917 στη Ρωσία, που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο. Οι εργαζόμενοι έδειξαν τη δύναμή τους, ανέτρεψαν το "παλιό", τους εκμεταλλευτές του λαού, και βάδισαν στο δρόμο του νέου κόσμου, του σοσιαλισμού.
Ήταν η απόδειξη ότι ο σοσιαλισμός δεν είναι απλά μία ωραία ιδέα, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Ήταν η απόδειξη ότι, οτιδήποτε παράγεται από τη δουλειά και το μυαλό των εργαζόμενων, μπορεί να επιστρέφει σ' αυτούς, ότι η ανθρώπινη κοινωνική εργασία εκατομμυρίων εργαζόμενων, μπορεί να προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας, αφού σε αυτήν ανήκουν τα μέσα παραγωγής, κι όχι σε μια χούφτα παράσιτα, τους καπιταλιστές, όπως γίνεται σήμερα.
Ήταν το μεγάλο άλμα της νέας εποχής στην οποία έμπαινε η ανθρωπότητα: Της εποχής των σοσιαλιστικών επαναστάσεων, που και στον αιώνα μας, τον 21ο αιώνα, είμαστε πεισμένοι ότι θα συγκλονίσουν και πάλι τον κόσμο.
Γι' αυτό και ο Κόκκινος Οκτώβρης φωτίζει κάθε βήμα των μελών και φίλων της ΚΝΕ μας εμπνέει, μας δίνει δύναμη. Γι' αυτό και πρέπει κάθε νέος από εργατική - λαϊκή οικογένεια, να μάθει τα γεγονότα εκείνης της εποχής, τις τεράστιες κατακτήσεις του σοσιαλισμού, τα συμπεράσματα από αυτή την ιστορική προσπάθεια.
Καλούμε κάθε νέο σήμερα να προβληματιστεί, να ψάξει, να διαβάσει, να ρωτήσει και να βρει όσα το σύστημα του κρύβει, για το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε. Να κρίνει και να συγκρίνει. Όχι για να κάνουμε μια συζήτηση για την ιστορία και το παρελθόν, αλλά βασικά για να συζητήσουμε για το μέλλον.
Έχουμε σημαντικά όπλα ώστε σήμερα, που τα περισσότερα μέλη της ΚΝΕ όπως και οι νέοι στους οποίους απευθυνόμαστε έχουν γεννηθεί από το 1990 και μετά, αρκετοί και μετά το 2000, να απαντάμε πειστικά, χωρίς αμηχανία, στα φυσιολογικά ερωτήματα που αφορούν το "τι έγινε στις σοσιαλιστικές χώρες" και "γιατί ανατράπηκε ο σοσιαλισμός". Κατακτάμε τη γνώση, γινόμαστε πιο ικανοί να υπερασπιζόμαστε την πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού και πάνω απ' όλα να γινόμαστε πιο ικανοί να υπερασπιζόμαστε και να παλεύουμε το μεγαλύτερο δικαίωμα της εργατικής τάξης, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" μας γεμίζει με μεγάλη αισιοδοξία, μας δίνει δύναμη για τις μάχες που έχουμε μπροστά, γιατί έχουμε κυριολεκτικά μια ζωή να κερδίσουμε.
Αυτή η επιτυχία θορύβησε ορισμένα παπαγαλάκια του συστήματος, τα οποία δεν μπόρεσαν να κρύψουν - για ακόμη μια φορά - το Φεστιβάλ και τη μεγάλη του επιρροή στη νεολαία. Τους κατανοούμε, δείχνουν τι πραγματικά φοβούνται.
Να υπάρχει αντίπαλο δέος στην προσπάθειά τους οι νέοι και οι νέες να μη βλέπουν άλλη λύση έξω από τα όρια του συστήματος, να θεωρούν το καπιταλιστικό σύστημα ανίκητο και παντοτινό.
Τους ενοχλεί η συνάντηση χιλιάδων νέων με την πολιτική του ΚΚΕ, η κοινή τους δράση με την ΚΝΕ στους χώρους που η νεολαία δίνει καθημερινή μάχη για να μορφωθεί, να σπουδάσει, να ζήσει. Πολύ περισσότερο τους ενοχλεί όταν η ΚΝΕ δυναμώνει με όλους τους τρόπους παντού.
Γιατί έτσι σπάει ο σχεδιασμός του συστήματος να στέκεται η νεολαία μουδιασμένη απέναντι στις εξελίξεις, να συμβιβάζεται με τα ψίχουλα, την ανεργία, την ακριβοπληρωμένη αμάθεια, ριγμένη στα ναρκωτικά και την παραίτηση.
Τα εκατοντάδες νέα παιδιά κατά τη διάρκεια των Φεστιβάλ που πήραν τη μεγάλη απόφαση να οργανωθούν στην ΚΝΕ, την επαναστατική Οργάνωση Νεολαίας του ηρωικού ΚΚΕ είναι καρφί στο μάτι αυτού του συστήματος.
Απέναντι στις σάπιες αξίες και τα ιδανικά του συστήματος, το ΚΚΕ στην πράξη και όχι στα λόγια ανέδειξε και αναδεικνύει χιλιάδες παραδείγματα προς μίμηση. Χιλιάδες πρότυπα νέων σεμνών αγωνιστών, πρωτοπόρων στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αγώνα. Νέων με βαθιά αγάπη προς τους ανθρώπους του μόχθου, εχθρούς του πλουτισμού και της σαπίλας, με βαθιά αγάπη προς τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου. Με βαθιά πίστη στο δίκιο του εργάτη, με αισιοδοξία ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, με βαθιά γνώση της πραγματικότητας.
Δίκαια σήμερα κάθε Κνίτης και Κνίτισσα γεμίζει με υπερηφάνεια από την πορεία του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, δίκαια κάθε μέλος και φίλος της ΚΝΕ γεμίζει με ενθουσιασμό από τη σχεδόν 50χρονη δράση της ΚΝΕ, από την δράση των νέων κομμουνιστών και κομμουνιστριών σε όλη την ιστορία.
Ξέρουμε ταυτόχρονα καλά ότι επιφορτιζόμαστε σημαντικά καθήκοντα και βάζουμε υψηλούς στόχους. Οπλιζόμαστε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και απαιτητικότητα, ξεπερνώντας υποκειμενικές αδυναμίες, αντιπαλεύοντας αντικειμενικές δυσκολίες.
Δίνουμε υπόσχεση, ότι στο επόμενο Φεστιβάλ μας, θα τιμήσουμε στην πράξη τα 100 χρόνια του Κόμματός μας, όπως του αρμόζει, με μία ΚΝΕ - που στα 50 χρόνια ζωής και πρωτοπόρας δράσης της θα είναι ακόμη πιο δυνατή, πιο γερή και μαζική, ακόμη πιο ικανή να πρωτοστατεί στους αγώνες της νεολαίας, να διαπαιδαγωγεί τους πρωταγωνιστές της ζωής και του αγώνα για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Κι αν κατέβηκε η Κόκκινη Σημαία στη χώρα των Σοβιέτ, η σφραγίδα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής επανάστασης έχει μπει για τα καλά στους τροχούς της κοινωνικής εξέλιξης και λέει πάνω της:
Αυτή την πορεία, αυτό το δρόμο τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει.
Καλούμε τώρα στο βήμα για την κεντρική ομιλία, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα».