Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Λάρισας τη Δευτέρα 15 Απρίλη

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα (επί της οδού Καρδίτσης), τη Δευτέρα 15 Απρίλη, στις 11 π.μ., καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, απαιτώντας να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν και να μειωθούν κατά 30% τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος. 
Στο κάλεσμά της καταγγέλλει τη ΔΕΗ «γιατί τρομοκρατεί
εργατικές και λαϊκές οικογένειες που χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, λόγω της ανεργίας και της δραστικής μείωσης του εισοδήματός τους»  και καλεί «τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ να διεκδικήσουμε τα παραπάνω αιτήματα, καθώς και τη μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να διεκδικήσουμε η Ενέργεια να αποτελεί λαϊκή περιουσία».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καταγγέλλει τη ΔΕΗ ΑΕ, γιατί τρομοκρατεί εργατικές και λαϊκές οικογένειες που χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, λόγω της ανεργίας και της δραστικής μείωσης του εισοδήματός τους.
Με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες τρομοκρατικά ειδοποιητήρια ότι αν δεν πληρώσουν το 30% της οφειλής άμεσα και να μπουν σε ρύθμιση, που συνήθως δεν μπορεί να πληρωθεί λόγω της υψηλής δόσης, θα τους κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης και θα προσφύγει και σε ένδικα μέσα
Άλλη μια απόδειξη ότι η έξοδος από τα μνημόνια που διατυμπανίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικροαγρότες και μικροεπαγγελματίες το τέλος των βασάνων που μας φόρτωσαν η καπιταλιστική κρίση και οι αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η ανηλεής επίθεση της ΔΕΗ ΑΕ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, δεν εξαιρεί, ούτε τους ανέργους, ούτε και σοβαρά ασθενείς, ακόμη και σε εκείνους οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, πετώντας πολλούς εκτός.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Θεσσαλίας αξιώνει από τη ΔΕΗ ΑΕ και την κυβέρνηση να σταματήσουν αυτή την ανηλεή επίθεση στους ανέργους, ασθενείς, άπορους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες και να μη γίνεται καμία διακοπή ρεύματος στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.
Καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ να διεκδικήσουμε τα παραπάνω αιτήματα, καθώς και τη μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να διεκδικήσουμε η Ενέργεια να αποτελεί λαϊκή περιουσία.
Στις εκλογές του Μαΐου, να υπερψηφίσουν στην Περιφέρεια και τους δήμους τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ».