Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Δίπλα στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα

Τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των 65 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Χανίων εξέφρασαν έμπρακτα με την παρουσία τους στο Δικαστικό Μέγαρο ο Νίκος Βουρλάκης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Νίκος Παπαντωνάκης, εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Χανίων.
Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων των 65 εργαζομένων
αναβλήθηκε για τις 10 Δεκέμβρη του 2019, με αποτέλεσμα την προσωρινή παραμονή τους στην εργασία.
Ο Νίκος Βουρλάκης σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Σε αυτή την προεκλογική περίοδο όταν μιλάμε για το δήμο πρέπει να βάζουμε στο κέντρο της συζήτησης τους εργαζόμενους του δήμου. Έχουμε όμως να κάνουμε με ένα μειωμένο σε αριθμό δυναμικό που με μειωμένους μισθούς, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, δίνει καθημερινά τη μάχη για να κρατήσει αυτή την πόλη όσο μπορεί πιο καθαρή.
Αυτά τα θέματα δεν μπαίνουν στο κέντρο της συζήτησης από τους υποψήφιους των άλλων κομμάτων, γιατί είναι επιλογή τους η ιδιωτικοποίηση και οι εργολαβίες. Ο Χανιώτης πληρώνει πολύ ακριβά δημοτικά τέλη, πληρώνει όσα πλήρωνε το 2009 όταν το εισόδημά του έχει μειωθεί στο μισό ή έχει χαθεί το εισόδημά του. Και βάζουμε εμείς θέμα δραστικής μείωσης της φορολογίας και κανείς τους δεν λέει κουβέντα.
Μόνο με μια πραγματικά αγωνιστική δημοτική αρχή πλάι, αλλά και με τη στήριξη των εργαζομένων μπορεί να δοθεί η μάχη για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων του δήμου, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αναγκαίες προσλήψεις.
Για μια πόλη που θα αντανακλά και θα υπηρετεί τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες όλων».