Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μανώλης με τα λόγια...

 

Με τον τίτλο «εξελίξεις για το 2ο Γυμνάσιο Παροικιάς» δημοσιεύεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του νησιού μας δελτίο του Δήμου σύμφωνα με το οποίο είμαστε «Εν αναμονή εξελίξεων για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης από το περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Πάρου κ. Κωβαίο». 

Το δελτίο αυτό συνοδεύεται από την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου (συμπολίτευσης- αντιπολίτευσης), που ορίζει και μάλιστα για δεύτερη φορά, συμβολαιογράφο για την σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης.

Για να υπογραφεί βέβαια το συμβόλαιο μεταβίβασης πρέπει κατ’ αρχήν να υπάρξει, να ελεγχθεί από τους νομικούς συμβούλους Δήμου και Περιφέρειας, ώστε να δοθεί το πράσινο φως υπογραφής του από τα συμβαλλόμενα μέρη.

 Τι δεν μπορεί να κατανοήσει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά;

 Τι καλεί τον Περιφερειάρχη ή τον εκπρόσωπό του να υπογράψει όταν αυτό μέχρι χθες δεν υπήρχε και δεν έχουν συγκεντρωθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Περιφέρεια και τον Δήμο;

Η σύμβαση με τον μελετητή του 2ου Γυμνασίου υπεγράφη τον Μάϊο του 2019 και με συμβατικό χρόνο παράδοσης τον Ιανουάριο του 2021. Η μελέτη δεν έχει παραδοθεί χωρίς να έχει ευθύνη ο μελετητής, αφού ούτε ο Δήμος μέχρι σήμερα δεν έχει την κυριότητα του οικοπέδου με ευθύνη αρχικά του Περιφερειάρχη και στη συνέχεια όπως εξηγήσαμε του Δημάρχου και το κυριότερο, δεν έχουν παρθεί όροι δόμησης κατά παρέκκλιση αφού η Δημοτική Αρχή δεν έχει «κυνηγήσει» μέχρι σήμερα την έγκριση τους.

Από που λοιπόν προκύπτει η δια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου παραπλάνηση του παριανού λαού για τα «καλά νέα»;

Ο Δήμαρχος εξακολουθεί να πιστεύει ότι η επικοινωνιακή τακτική λύνει προβλήματα και παράγει έργα.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι, ότι από την αγορά του οικοπέδου το 2006 από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχουν περάσει 15 χρόνια, χωρίς το έργο μέχρι σήμερα να έχει μελέτη και χρηματοδότηση.

Το πρόβλημα του Γυμνασίου της Παροικιάς είναι γνωστό. Οι 300 και πλέον μαθητές στριμώχνωνται σε υποδομές που αντιστοιχούν στους μισούς, με ότι συνεπάγεται σήμερα αυτός ο συνωστισμός λόγω της πανδημίας.

Καλούμε την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους μαθητές και τους φορείς των Εκπαιδευτικών να συντονιστούν και να διεκδικήσουν τη λύση στο αυτονόητο, όπως και γενικότερα το ζήτημα του προγραμματισμού της κατασκευής των απαιτούμενων σχολικών κτιρίων για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στο νησί μας.

Πάρος 6-9-21