Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Καλό μήνα. Καλό καλοκαίρι;

 


Μπήκαμε στον Ιούλιο, το νησί μας πλημμυρίζει από επισκέπτες και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους εδώ και καιρό, όπως και εκείνα που είναι εποχικά παραμένουν:

Ø  Παρά τις ασφαλτοστρώσεις

τμημάτων του δημοτικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, στο υπόλοιπο δίκτυο παραμένουν λακούβες που αποτελούν θανάσιμες παγίδες ιδιαίτερα για επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τι θα συναντήσουν. Επίσης τα τμήματα του δημοτικού δικτύου που ασφαλτοστρώθηκαν παραμένουν χωρίς διαγράμμιση και η έλλειψη φωτισμού τα κάνει επικίνδυνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που το επισημαίνουμε. Όμως φαίνεται ότι  στις τόσες εργολαβίες και απευθείας αναθέσεις που κάνουν Δήμος και Περιφέρεια, η ασφάλεια των ανθρώπων δεν κατέχει ιδιαίτερα υψηλή θέση.

Ø  Είμαστε στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου και ο καθαρισμός των ρείθρων του δημοτικού οδικού δικτύου ενώ έχει ξεκινήσει δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ø   Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο δεν έχει ξεκινήσει καν ο καθαρισμός, με αποτέλεσμα χόρτα, καλαμιές και κλαδιά να βρίσκονται επι του οδοστρώματος περιορίζοντας το πλάτος του, με ότι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και πεζών. Ο καθαρισμός όμως είναι και μέτρο  πυροπροστασίας που πρέπει να λαμβάνεται τέτοια εποχή.

Δήμος και Περιφέρεια ας απαντήσουν άμεσα με πράξεις και όχι με δελτία τύπου στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Να παρθούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα  ασφάλειας και διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής στην άσφαλτο όπως και τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας.

Πάρος 2-7-23